top of page

SIB Dance lab 2022:
Dans, kropp og frihet 

27 JUNI - 02 JULI, HAMAR

Skeiv_Animasjon.gif

Velkommen til årets SIB DANCE Lab,
og en hyllest til
skeivt kulturår. 
 

årets DANSEkunstnere er invitert med bakgrunn i deres kunstneriske kvalitet, kompetanse og tilnærming til å jobbe med skeivhet i sine kunstnerskap

 

PROGRAMMET består av workshops, forestillinger, åpent studio og sosiale samlinger, og er et åpent og trygt rom for alle kropper, kjønn og legninger

NB:
påmelding nødvendig for workshop

PROGRAM

 

Mandag 27 juni

Teater Innlandet

Teater Innlandet
 

Tirsdag 28 juni

Teater Innlandet

Teater Innlandet
Kunstbanken

Onsdag 29 juni
Teater Innlandet
Teater Innlandet
Kunstbanken

Torsdag 30 juni

Teater Innlandet
Teater Innlandet 
Kunstbanken

Kunstbanken
Korgen

Fredag 1 juli

Teater Innlandet

Lørdag 2 juli

Hamar Sentrum
Hamar Kulturhus

 


Workshop med Ulf
Åpent studio

 


Workshop med Ulf
Åpent studio
Forestilling: Flanelldrøm


Workshop med Ulf
Åpent studio
Forestilling: FlanelldrømWorkshop med Ulf

Åpent studio
Forestilling: Flanelldrøm
kunstnersamtale

Sosialt: GrillingWorkshop med Ulf
Åpent studio
Åpent studio visning


Middag før forestilling
ULF Goes Religious
Golden Shower

kl.10:00-15:00

kl.15:00-17:00

kl.10:00-15:00

kl.15:00-17:00
kl.14:00-16:00

kl.10:00-15:00

kl.15:00-17:00
kl.14:00-16:00

kl.09:00-13:00

kl.13:00-17:00
kl.14:00-16:00
kl.16:15-17:00
kl.17:00-20:00


kl.10:00-14:00
kl.15:00-17:00

kl.17:00-19:00

 

kl.18:00

PROGRAMINNHOLd & Kunstnere

workshop
ulf nilseng


man-fre: prøvesalen, teater innlandet

ÅPENT STUDIO
FOR DELTAKERE


man-fre: prøvesalen, teater innlandet

I denne workshopen vil Ulf Nilseng DELE sin praksis og arbeid rundt kreative prosesser når det gjelder å undersøke begrepet kjønn og identitet. Det er en kroppslig undersøkelse hvor Ulf deler sine metoder.

Deltakerne FÅR innføring i danseuttrykk sett fra et skeivt perspektiv,og gjennom egne kroppslige erfaringer med kjønnsbegrep leke rundt tanker og ideer og stille spørsmål som:  hva er kjønn og hvordan kan et slikt uttrykk skape dans og være med på å nyansere tanker og ideer om mann og kvinne og det som er i mellom.

Arbeidet vil være improvisasjons basert, og det vil være en kreativ og skapende workshop hvor deltakerne sammen forsøker å se på  kjønn på nye måter.

Workshopen vil foregå hver dag i prøvesalen i Teater Innlandets lokaler


Husk påmelding

Hver dag etter workshopen, er det mulig å bruke studio til eget arbeid, eller i samarbeid med andre. Ved interesse, vil det arrangeres visning der deltakerne kan dele og få tilbakemelding på hva de har jobbet med under uka. Visningen blir mot slutten av uka.

Forestilling
flanelldrøm


28.06-30.06 kl14-16
kunstbanken

Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.
 
Flanelldrøm er en kjærlighetshistorie mellom to butcher, dette går på tvers av den normative oppfatningen av at en butch i all hovedsak dater en femme - en feminin lesbisk/skeiv kvinne. Med et originalkomponert soundtrack av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen får butch-on-butch relasjoner endelig den episke kjærlighetshistorien de fortjener. Flanelldrøm vises ved Kunstbanken som en pågående performance fra kl 14-16 hver dag. Torsdag 30. juni blir det også en kunstnersamtale med Sterud/Kongsness ledet av Maria Lothe kl 16.15.
 
Sterud/Kongsness har alltid vært et skeivt fellesskap. Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness møtes gjennom sin personlige og teoretiske interesse for forholdet mellom dans og kropp, kjønn og performativitet. I juni 2018 arrangerte de Skeiv dansekunst - en samtalerekke (www.skeivdansekunst.no) under Oslo Pride. Her bidro seksten dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet. Forestillingsserien Butch Tribute hadde premiere ved Teater Innlandet under MOVE Dansefestival høsten 2021, denne visningen bestod av tre ulike forestillinger; Flørt, Roser og en tidligere versjon av Flanelldrøm. Her tok Sterud/Kongsness et oppgjør med feminine idealer innenfor danseteknikker og ga seg selv et nytt fysisk utgangspunkt basert på maskuline kvaliteter som tilbakeholdenhet og underdrivelse, tyngde og eksplosivitet. (www.butchtribute.com)
 
Kredittliste:
Utøvelse, koreografi, kunstnerisk ansvarlig: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Låt: “Vrimmel” av Anne Grete Preus, Vokal: Frida Ånnevik
Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson / Markus Tarasenko Fadum
Kostymedesign: Alva Brosten
Søm: Emanuel Waal Hem
Grafisk design: Ylva Greni 
Produsent: Hanne Frostad Håkonsen
Kunstnerisk veiledning: Loan Ha, Per Roar, Hanne Frostad Håkonsen og Desiree Bøgh Vaksdal 
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og FFUK
Co-produksjon: DansiT, Black Box teater, Kunsthuset Wrap, RAS i Sandnes
Foto: Marin Håskjold, Ingrid Styrkestad
Film: Maja Wilhite-Hannisdal

Flanelldrøm (1).jpg

Forestilling
ULF goes religious - golden shower


02.07 kl18
hamar kulturhus

Golden Shower er en kroppslig, skeiv, hellig og jordisk seremoni. Forestillingen er en epilog til en trilogi «ULF goes Religious» som Ulf Nilseng har jobbet med de siste årene. Golden Shower samler trådene etter en årelang prosess. Golden Shower er et dryss av minner, en kollasj, og feiring av de tre foregående forestillingene. 
Seksualitet og religion er utgangspunktet for dette prosjektet. Det er en livsreise i kjønn, seksualitet, realitet, virkelighet og forholdet til seg selv, andre mennesker og samfunnet. Første del, Glory-Hole (2018), tok opp det å høre til et sted og til noen, samhold, smerte og kjønnslige lyster mellom menn. I andre del, Brother-Making (2019), er kjærlighet utgangspunktet for tradisjoner, seremonier og moral i et forhold mellom to personer av samme kjønn. Tredje del, Psalm for a Slut (2021), møter en homofil kropp stillhet, ensomhet, og døden.

Kunstnerens nettside: https://www.ulfnilseng.com/

Dansekunstner Ulf Nilseng er en markant, særpreget og viktig stemme i den norske dansekunsten med en karriare som startet i 1995. I nasjonal sammenheng er det få som så standhaftig og konsistent har skapt kunst som kan karakteriseres som queer. Som koreograf, utøver og kjønnsanarkist, har kropp, dans og frihet vært drivkraften i hans arbeid. Med dansekompaniet hans ULF, fordyper kunstneren seg i temaene rundt kropp, dans, kjønn, identitet og frihet.

I fjor ble kunstneren tildelt Rolf Gammlengprisen «for fortjenstfull innsats ved innspillinger og/eller i sceniske forestillinger» der Norske Dansekunstneres begrunnelse til innstillingen var «Nilseng er en danser som har stått på barrikadene for hele dansefeltet generelt og for skeive perspektiv spesielt. Med ntens, distinkt og underfundig dans har han under årenes løp undersøkt makt, frihet, kropp og utenforskap. Hans danseriske virke er fylt av detaljrikdom, presisjon, sårbarhet, særegen virtuositet og absolutt integritet.»

Kreditering:
Ulf Nilseng koreograf, danser
Amund Ulvestad komponist, musiker
Corentin JPM Leven scenograf, lysdesigner og -tekniker
Jorunn Kjersem Hildre produsent
Co-produsert av Bærum Kulturhus - Dans Sørøst-Norge.

 

Golden+Shower+hovedbilde_foto+Tomas+Lauvland+Pettersen.jpeg

påmelding

Send oss en kort tekst om deg selv
og hvorfor du ønsker å delta

til kontakt@sib-dance.com

 

Det vil være mulig å delta hele uka eller bare deler av laben

Deltakere står for egen overnatting.

tips overnatting:
airbnb, hamar vandrerhjem vikingskipet

 

eller reise: ukeskort og dagpendling Oslo / Hamar

 

Vi gleder oss til årets lab! 
 

 

Spørsmål?
kontakt@sib-dance.cOM
Frida Vorgaard på 94823922

sib dance lab 2022 er støttet av:

Innlandet fylkeskommune
Norsk kulturråd
FFUK
Teater Innlandet
Kunstbanken Hedmark Kunstsenter
PS:Dans

 

bottom of page